Slovenija za Afriko

Zaradi velikih razvojno poslovnih potencialov Afrike in Evrope, želiva v tem smislu dati prav posebno vlogo Sloveniji. Verjameva namreč, da lahko Slovenija na tej poti predstavlja eno izmed izjemnih izhodiščnih povezovalnih vlog in sicer v smislu preseganja vseh morebitnih kulturnih in ostalih neskladij med celinama, hkrati pa prevzame aktivno vlogo pri vzpostavljanju priložnosti ljudi obeh celin.

Zato vabiva k tej edinstveni vsa slovenska pa tudi evropska podjetja, raziskovalne ustanove, univerze, srednje šole oziroma šolstvo nasploh in vse ostale družbeno ekonomske poslovne partnerje, da se nam pridružita pri tej edinstveni, pravzaprav zgodovinski priložnosti.  

 

Ta projekt bo imel pozitivne učinke tako v Sloveniji, Afriki in povsod tam, kjer si bodo ljudje želeli zgraditi lepši in boljši svet. Končen cilj projekta je omilitev izkoriščanja Afrike, posledično tudi zmanjševanja migracij. Vse to bo pa omogočalo proaktiven razvoj afriških tržišč in družbe kot celote. 

Afriška tržišča

Dejstvo je, da ta tržišča spadajo med najbolj dobičkonosna tržišča na svetu. Vendar so brez ustrezne podpore, po svojih značilnostih, težko osvojljiva.

Zaradi kakovostne ekipe v Lagosu sva se odločila, da Slovenijo predstaviva preko najinega centra v Nigeriji in poiščeva najprej poslovne partnerje v 25 milijonskem Lagosu, aktivnosti pa širiva dalje po  Nigeriji, postopoma po Zahodni Afriki in nato po celotni Podsaharski afriki. 

Glede na ponudbo proizvajalcev in drugih principalov bova ponudbo širila  po Zahodni Afriki in širše. 

Ponudba slovenskih podjetij in organizacij

Z najino pomočjo lahko slovenska podjetja izkoristijo bogate poslovne priložnosti na celovitem območju Podsaharske Afrike in s tem tudi Nigerije.