Ste pripravljeni na izziv?

Afriška tržišča so izjemno mamljiva gospodarska in kulturna tržišča. Vabim vsa slovenska in nasploh evropska gospodarstva, da se pridružijo, ter na ta način izkoristijo izjemno priliko vstopa v svet enormnih poslovnih priložnosti.

 

Zahodno Afriška tržišča, v prvi vrsti z Nigerijo, predstavljajo v okviru Zahodno afriške unije ECOWAS/CEDEAO (več o tem si lahko preberete na spletni strani www.ecowas.int) za Slovenijo precej velik gospodarski izziv, hkrati pa za njeno gospodarstvo idealno poslovno priložnost, da popolnoma izkoristi svoje izvozno naravnane gospodarske apetite.  

Lagos kot največje in najhitreje rastoče afriško mesto, omogoča resnično velik potencial. V nadaljevanju Vam za lažjo predstavo navajamo nekaj zanimivih podatkov.

Center Lagos 

Megapolis Lagos in Zvezna država LAGOS – Nigerija (Lagos, v Yoruba jeziku – Èkó) obsega 3,577 km2, od tega je 22% lagun in otočkov. Lagos ima okvirno 25 milijona ljudi. Leži v osrčju Gvinejskega zaliva v Nigeriji ob Atlantiku. Nigerija obsega 36 zveznih držav in federalno območje Abuja, skupaj skoraj 200 milijona ljudi.  Lagos je tudi največje afriško mesto, večje od Kaira. Predstavlja 7. največjo afriško ekonomijo, vključno z upoštevanjem posamezne države.  Je tudi hkrati največje finančno središče Afrike.

V Lagosu nastaja afriški “DUBAI”  https://www.ekoatlantic.com/ 

Razmišljajte drugače! BODITE naš partner!

  1. Afrika potrebuje razvoj in vlaganje v primarno, sekundarno in neformalno kakovostno izobraževanje,

  2. partnerstvo najkakovostnejših tehnološki kadrov in potencialov,

  3. razvoj lastnih (novih) tehnologij, industrije, institutov,

  4. lastno in čimmanj odvisno gospodarstvo, temelječe na Industry 4.0,

  5. zaščita okolja in podpora afriški družbi.

Lagos – Slovensko okno v Afriko